Кадър и видео: Нова ТвВ ефира на Неделята на NOVA“ д-р Цветеслава

...
Кадър и видео: Нова ТвВ ефира на Неделята на NOVA“ д-р Цветеслава
Коментари Харесай

Д-р Цветеслава Гълъбова: 10-15 минути новини за COVID-19 са достатъчни

Кадър и видео: Нова Тв

В ефира на „ Неделята на NOVA “ д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държаваната психиатрична болница " Св. Иван Рилски " даде скъпи препоръки за това по какъв начин да се оправим със обществената изолираност. Тя разясни и какво значи терминът „ бърнаут ". 

„ Трудно ще излезем от обстановката, само че не е невероятно. Става въпрос за дисциплинираност и мобилизираност. Един от проблемите е, че би трябвало да предпазим медицинските екипи от синдрома на професионалното прегаряне. Те са подложени на голям стрес и прочувствено напрежение. Това може да докара до безсилие ", коментира Гълъбова.

„ Трябва да черпим информация от надеждни източници. Нека не посвещаваме цялото си време на новините, свързани с ковид. 10-15 минути за COVID-19 са задоволителни. Можем да си запълним времето с нещо прелестно ", изясни лекарят. 

„ Възможно е страхът от това дали ще останем без работа да измести страха от болестта. Един човек, в случай че не може да си заплати сметките и кредите, каквото и психическа поддръжка да му предложим, няма да бъдем потребни ", смята Цветеслава Гълъбова.

„ Нямам изясненост по какъв начин ще процедуриаме, в случай че установим случай на ковид в психиатрична клиника. Надявам се да се вземе съответно решение. В България има към 4500 психиатрични кревати. Тези хора би трябвало да продължат да се лекуват ", безапелационна бе  Гълъбова.

И заключи, че ограниченията наложително би трябвало да се съблюдават, колкото и да ни е мъчно.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР